Na konferencii o trendoch v oblasti rastlinných potravín predstavili aj EIT Food Hub

napísal

Potravinársky priemysel sa mení čoraz intenzívnejšie. Popularita rastlinnej stravy výrazne rastie a čoraz viac obchodných reťazcov, sietí reštaurácií, ale aj výrobcov potravín v nej nachádza obchodný potenciál. Priestor na diskusiu o nových trendoch v oblasti rastlinných potravín a gastronómie a budúcnosti potravinárskeho priemyslu na Slovensku i vo svete ponúkla online konferencia Plant-Powered Perspectives Slovakia. Uskutočnila sa 14. októbra v rámci projektu Jem pre Zem.

Názov projektu Jem pre Zem odráža misiu udržateľného a ohľaduplného stravovania voči našej planéte. Je to  projekt, ktorý inšpiruje a podporuje jednotlivcov i gastronómov v rozvoji udržateľného stravovania, pretože to, čo máme na tanieri dnes, rozhoduje o tom, čo tu po nás zostane zajtra, uvádzajú zástupcovia projektu.

Na konferencii reprezentovala Slovenskú poľnohospodársku univerzitu a EIT Food Hub  prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD. a Ing. Eva Ivanišová, PhD. z Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktoré predstavili pôsobenie, prínosy a aktivity pracoviska a pokračovali odbornou témou Jedlé kvety na tanieri - dekorácia alebo potravina budúcnosti? Prednáška bola zameraná na netradičné a menej známe druhy jedlých kvetov, ktoré sú bohaté na bioaktívne látky a významným spôsobom môžu prispieť k obohateniu jedálnička, spestreniu sortimentu inovatívnych potravinárskych výrobkov a tiež zlepšeniu zdravia konzumentov.

Späť