Na čo myslieť ešte predtým, ako sa pustíte do vlastného projektu? 

napísal

V piatok 23. októbra sa na online pôde SPU v Nitre pod záštitou EIT Food Hub uskutočnil workshop na tému Inovácie v poľnohospodárstve: Ako vytvárať nové produkty a služby? Online tréning viedol dizajnér Adam Brocka z inovačného štúdia Kiuub.  

Viac ako dvadsať študentov malo počas celodenného workshopu možnosť zoznámiť sa s praktickými nástrojmi, ktoré im pomôžu pri rozbiehaní vlastného projektu, podnikania alebo inovácii v poľnohospodárstve a potravinárstve.  

Počas workshopu sa účastníci zoznámili so Service Design metodológiou, kreatívnym procesom, ktorý pri navrhovaní nových služieb vychádza z detailného pochopenia zákazníckych potrieb. Diskutovali o trendoch v poľnohospodárstve a potravinárstve, ale aj potenciáli nových služieb v týchto segmentoch. Rovnako zistili, ako sa rozprávať so zákazníkmi alebo testovať nápady ešte pred výraznými vstupnými investíciami alebo technickým vývojom.  

V praktickej časti mali účastníci priestor rozpracovať vlastné nápady a identifikovať ich slabé miesta. Okrem toho odzneli aj prípadové štúdie z projektov lokálneho trhu na podporu miestnych výrobcov a zlepšovania zákazníckej skúsenosti klientov mestskej polikliniky v Trnave.  

Uvažujete aj vy nad rozbehnutím vlastného projektu v poľnohospodárstve? Sledujte aktivity EIT Food Hub https://eit.uniag.sk/activities a využite možnosti praktického vzdelávania.

Späť