EIT Food: Výsledkom projektu je SENIOR PLUS bielkovinová raňajková kaša

napísal

Projekt so seniormi pokračuje. V rámci projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs – Zapojenie konzumentov do vývoja nového produktu prebiehali počas mája na SPU v Nitre online semináre so staršími spotrebiteľmi.

Na finálnom stretnutí sa zúčastnili aj zástupcovia Fakulty biotechnológie a potravinárstva a Výskumného centra AgroBioTech SPU v Nitre - prof. Adriana Kolesárová, doc. Radoslav Židek, PaedDr. Silvia Jakabová, PhD., Ing. Simona Baldovská, PhD., ako aj zástupcovia potravinárskych spoločností vrátane Mareka Šarmíra z firmy Maxim Pharm, s.r.o., ktorý predstavil výsledok minuloročného projektu EIT Food RIS CEL 2020. Ako uviedol, finálny produkt SENIOR PLUS bielkovinová raňajková kaša s novou unikátnou receptúrou je výživovo presne modifikovaný pre skupinu ľudí nad 65 rokov s kľúčovými atribútmi ako efektivita, priaznivý vplyv na zdravie, jednoduchá príprava či nezameniteľná chuť.

Obsahom seminárov boli diskusie o nákupných skúsenostiach starších spotrebiteľov počas pandémie COVID-19, zhromaždenie očakávaní a skúseností s balením potravín počas pandémie, diskusie o rastlinných náhradách mäsa a preferovaných mäsových náhradách, ako aj spoločné diskusie medzi spotrebiteľmi a zástupcami spoločností o marketingu výrobkov určených pre seniorov.

Starší spotrebitelia sa museli popasovať so zadanou úlohou na doma, premýšľať nad rastlinnými náhradami mäsa a bezmäsovými produktmi a vymyslieť originálny recept na jedlo bez obsahu živočíšnych prísad.

Projekt EIT Food RIS CEL 2021 bude ďalej pokračovať náborom spoločností z potravinárskeho priemyslu prostredníctvom otvorenej výzvy a následnou sériou skupinových online diskusií v septembri až novembri, keď sa stretnú zástupcovia potravinárskych spoločností, obalových spoločností spolu s lokálnymi predajcami a maloobchodníkmi. Finálne stretnutie bude opäť venované kľúčovým zisteniam projektu, novým poznatkom a spoločnej diskusii medzi spotrebiteľmi a zástupcami firiem.

 

Ísť späť