Danubius Gastro 2019: Mladí pekári a cukrári ukázali svoje umenie

napísal

Na bratislavskom výstavisku Incheba sa od  24. do 26. januára konala výstava Danubius Gastro 2019. Počas nej prebehol  už 13. ročník medzinárodnej súťaže Juniorov študentov SOŠ o najlepší Bratislavský rožok, Maškrty z jadrovín, Umelecké dielo a sprievodné súťaže pre pekárov producentov a technológov (Najlepší nový výrobok 2019, Najlepší chlieb 2019, Najlepšie slané pečivo 2019). V pozícii hlavného manažéra všetkých súťaží a prezidenta súťažných porôt bol zástupca z SPU v Nitre - Ing. Marián Tokár, PhD., z Fakulty biotechnológie a potravinárstva.  

Ako nás informoval, pekárska obec Slovenska pripravila novinku Pekársky dvor, kde si mohli návštevníci  prezrieť a ochutnať rôznorodé pekárske a cukrárske výrobky, pričom nechýbal ani slovenský rekord – najväčšie puzzle z chleba v tvare mapy Slovenska. Organizátorom podujatia bol Cech pekárov a cukrárov regiónu západného a východného Slovenska, Rada pekárov a cukrárov Slovenska, Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov a Únia priemyselných pekárov Slovenska. „Bol som veľmi rád, že som mohol byť  súčasťou tohto skvelého podujatia. Osobne by som sa chcel veľmi pekne poďakovať všetkým stavovským organizáciám a pekárom za propagáciu a rozvoj tohto krásneho, ale náročného remesla,“ povedal M. Tokár.

Go back