Aktuálne informácie

vložil: SPU Web Editor

Vďaka projektu EIT Food RIS Fellowships budú mať mladí nadšenci vedy možnosť prostredníctvom profesionálnej platenej stáže v dĺžke 3 až 6 mesiacov podieľať sa na podnikateľských inováciách v agropotravinárskom sektore. Do výberu sa ako jediná zo Slovenska dostala doktorandka z Fakulty biotechnológie a potravinárstva Simona Baldovská.

vložil: SPU Web Editor

V rámci projektu EIT Food RIS Innovation Grants sa dňa 5. septembra v priestoroch Výskumného centra AgroBioTech SPU v Nitre uskutočnil workshop, ktorého cieľom bolo pripraviť a mentorovať finalistov súťaže na prezentačný a súťažný Demo deň.

vložil: Renáta Chosraviová

Slovenské národné múzeum − Múzeum Betliar otvorilo 7. septembra svoje brány pre významné celoslovenské podujatie s názvom 29. Celoslovenské poľovnícke slávnosti − Dni svätého Huberta.

vložil: SPU Web Editor

Slovenská ekonomická spoločnosť v spolupráci s Národnou bankou Slovenska zverejnila rebríček merajúci produktivitu slovenských ekonómov podľa ich výskumného výkonu s použitím štandardných medzinárodne uznávaných indikátorov vedeckého impaktu. V TOP 100 sa umiestnilo aj sedem ekonómov, pôsobiacich na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite.

vložil: Renáta Chosraviová

To bola hlavná téma diskusie rektorky SPU doc. Klaudie Halászovej s autormi úspešnej vysokoškolskej učebnice Vinárstvo, someliérstvo a enogastronómia, vydanej vo Vydavateľstve SPU, ktorej na tohtoročnej výstave Agrokomplex udelili ocenenie Zlatý kosák.